Motive sa joci golf

10 motive să joci golf

10. Relaxare

Ce te poate face să uiţi de problemele de la servicu mai bine decât o plimbare în natură în care te poţi bucura de linişte, de privelişte, de mult verde şi de vremea frumoasă de afară ?

9. Condiție fizică

Cine nu îşi doreşte să slăbească câteva kilograme? Şi mai ales fără a depune un efort uriaş ca şi cel de la sala de fitness. În cazul în care îţi vei duce geanta în spate, ei bine poţi consuma peste 1000 de calorii la un joc de 18 trasee, cifra variind de la persoană la persoană.

.

8. Concurenţă

La golf, indiferent de nivelul la care eşti, poţi să concurezi chiar şi cu un jucător profesionist, de la EGAL la EGAL. Atunci când începi să joci golf, primeşti automat indexul 36. Cu cât devii mai bun, cu atât acest index se va micşora, astfel se menţine egalitatea între clasele de jucători.

7. Măreşte durata de viaţă

Profesorul Anders Ahlbom de la Institutul Karolinska, a condus un studiu prin care a reieşit faptul că persoanele care joacă golf au în medie, o speranţă de viaţă mai lunga cu 5 ani.

6. Diversitate

După ce începeţi să jucaţi, va începe tentaţia de a vedea şi alte terenuri de golf. De ce? Pentru că fiecare teren de golf este UNIC, în lume.

5. Prieteni 

O partidă de golf poate dura între 3 și 5 ore în funcție de teren și nivelul jucătorilor. Când ați petrecut ultima dată cu un cunoscut sau prieten  atâtea ore ?

4. Hole in One

Orice teren de golf are şi câteva trasee Par 3 ( acestea sunt trasee mai scurte, cu distanţe care variază între 100 de metri si 225 de metri) unde există şansa de a face o singură lovitură. Şansele unui jucător amator să înscrie un hole-in-one sunt de 12500 la 1.

3. Este un sport sigur

Golful, spre deosebire de alte sporturi este unul foarte sigur, şansele de a te accidenta fiind foarte reduse.

2. Este pentru toate vârstele

Cei mici pot începe să învețe jocul de golf de la 2-3 ani, la început sub formă de joacă iar pentru cei mari nu este limită de vârstă.

1. Regulile de etichetă

Cea mai mare parte a jucătorilor de golf cunosc aceste reguli, unele scrise altele nescrise. Toate acestea au la bază un singur lucru, şi anume RESPECTUL PENTRU PARTENERUL DE JOC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Select your currency
EUR Euro
RON Leu românesc